Almedalen nästa!

Almedalen nästa!

Då har familjen Ewert packat väskorna och gjort sig i ordning för att resa tillsammans till Visby imorgon måndag. Det blir första gången jag är med i Almedalen, ja, faktiskt första gången jag besöker Gotland någonsin. Claphaminstitutet håller två seminarier på skeppet Elidas däck om den kristna dimensionen av USA-valet, samt om kristna flyktingars utsatta situation på svenska asylboenden. Närmare info om seminarierna på claphaminstitutet.se. Seminarierna kommer också att spelas in och läggas ut på YouTube och Claphams hemsida.

Därutöver deltar jag i två andra seminarier, på tisdagen på tidningen Inblicks seminarium om kristendomens roll i västerlandets historia. Det blir ett rätt rejält innehåll att täcka på en halvtimme… Seminariet ska gå att se på Kanal 10 sen på kvällen. Utöver mig blir det Stefan Gustavsson och Christer Sturmark som deltar. Och sen på torsdagen hos Dagens satsning (G) som i Gud, om samlevnadsundervisningen i svenska skolor.

Så det blir en väldigt bred palett av ämnen, jag hoppas kunna hålla isär alla trådar och kunna bidra på ett intressant sätt till de här samtalen. Och sen ser jag förstås också fram emot möjligheten att få dela gemenskap och samla idéer och planer för framtiden. Det lär vara en smältdegel där i Visby, och det kan nog bli en del oväntade inslag i jakt på massmedias bevakning. Jag kan dock utlova att jag inte kommer att elda upp några pengar på allmän plats. Väl mött, ni övriga som samlas där på Gotland!

Lämna ett svar