Ett slag för abbot i Örebro

Ett slag för abbot i Örebro

Såhär i sommarvärmen, mitt mellan trängande behov både i hemmet och runtom i världen sitter jag och funderar på att det hade varit väldigt spännande att kunna vara med på sommarakademin på Örebro missionsskola med Christopher Jamison, känd från TV-serierna “Klostret” och “Den stora tystnaden”. Den tidigare serien har jag dessvärre ännu inte sett, men upptäcker nu att den finns att se på en nätsajt med namnet Worth Abbey. Ska så snart jag får möjlighet försöka se den.

Jag fick däremot en väldigt positiv upplevelse av den senare serien om tystnaden, (även den finns tydligen att se på samma webbplats, rekommenderas starkt). Framförallt var det fascinerande att följa den framgångsrike man som i början deklarerade “I am not religious. I am anti religion.” och som en vecka senare berättade om sitt första samtal med Gud. Och plötsligt upptäckte han att Gud hade talat hela tiden. Det var bara det att han inte gett sig tid att lyssna.

Inte minst tyckte jag att Christopher Jamison ingav ett stort förtroende som andlig och mänsklig mentor. Där fanns stora visdomar av naturligt och andligt slag som jag tror är synnerligen relevanta för vår tid, så full av ständiga intryck som kan stjäla fokus från det verkligt värdefulla. Så det hade verkligen varit roligt att kunna vara med på dagarna med Jamison, men jag anar att det blir lite för svårt med familjen och allt som i augusti ska börja smyga igång igen.

För övrigt kan jag officiellt meddela att jag och min familj älskar Oasrörelsen! 🙂 Det var verkligt givande dagar på sommarmötet med denna förnyelserörelse inom Svenska Kyrkan (som jag och min fru gick ur för ett antal år sedan, men både vi och Oas är öppna för samvaro över samfundsgränserna). Oas har för övrigt dessutom ett tilltal som ligger nära det som Janison uttrycker i teveserierna ovan. Nästa år blir Oasmötet hos oss i Jönköping, så då blir det att kavla upp ärmarna och försöka dra vårt praktiska strå till stacken för att även vår bygd ska få del av det som Oas kan ge!

 

Lämna ett svar