Jag ska inte fånga en ängel

Jag ska inte fånga en ängel

Jag satt just och såg Elise Lindqvist, “Ängeln på Malmskillnadsgatan” på Skavlan. O, vilken beslutsamhet och engagemang vi på dessa få minuter kunde se i denna späda kroppshydda. Och o, vad Jesu kärlek kan förvandla en människas liv.

Jag har ett lite märkligt minne från Bokmässan när jag var med och signerade mina böcker för en dryg månad sedan. Lite grann bakom hade medverkande och monterinnehavare ett utrymme där man kunde sätta sig och ta en kopp kaffe och en paus. Så även jag, hustrun och min förläggare tog en liten paus därinne. Där i pausrummet fick jag se två till växten små, men till det inre desto större personer som jag aldrig hört eller mött i levande livet, men som jag sett och hört en del av i medier.

Den ena var Elise. Den andre var en man vid namn Laurentsio Pettersson, som någon kanske såg i programmet “Mot alla odds”, en serie där funktionshindrade skulle genomföra en enorm strapats och korsa Afrika. För inte så länge sedan såg vi också ett program där Laurentsio, som på grund av sitt handikapp lämnats bort av sina föräldrar och via ett barnhem sedan kom att bli adopterad av svenska föräldrar, fick återse sin barndoms marker och sina biologiska föräldrar. Det var ett gripande program med mycket värme och kärlek.

Det märkliga var att när jag såg dessa två människor ta en kopp kaffe i samma omgivning och gissningsvis samma roller som jag själv, så kände jag mig lite för… ja, blyg är nog rätta ordet, för att våga ta steget fram och hälsa på dem. Store välväxte jag kände mig helt enkelt lite ovärdig, lite för liten i jämförelse med dessa kroppsligt småväxta men som människor så mycket större än jag upplever mig själv.

Så, Elise och Laurentsio, om ni läser det här: Ni verkar vara två av de människor som rätteligen bör kallas änglar – budbärare om en större värld där människan är skapad för något mer än att leva bara för sin egen skull, utan för att ge och dela en sådan kärlek som den här världen är alltför fattig på. Tack för att ni finns för oss andra små försiktiga människor. Vi behöver er.

Lämna ett svar