Positiv recension i IKON

Positiv recension i IKON

En positiv recension av Guldet blev till sand nådde mig idag, publicerad i tidskriften IKON. Glädjande att budskapet nått fram och träffar där jag önskat.

“Den västerländska nutidsmänniskan har på många sätt det bättre än vad människan någonsin haft det förr. Man har mer pengar att röra sig med, de tidsbesparande hjälpmedlen är fler och man har mängder av kontakter. Samtidigt är många ensammare än någonsin, sönderstressade och den psykiska ohälsan är tilltagande i samhället. Livets verkliga värden hinns inte med eller bortprioriteras och överflödskulturens löften om att mer ger tillfredsställelse stämmer inte.

Per Ewert tar upp mängder med exempel på genvägar som blir senvägar och att gratis faktiskt väldigt sällan är riktigt gratis, om inte annat så är eftersmaken ofta fadd och tom. Han sätter ett vasst finger in i samtiden och budskapet är klart relevant för rätt många, troligen de flesta, av oss. Dessutom skriver han bra och många av de exempel han tar upp är klockrena. Guldet Blev Till Sand var en bok jag sträckläste med stor behållning och den lämnade mycket funderingar att grubbla vidare på.”

Länk till recensionen lägger jag även på recensionssidan, blir spännande att se hur den ska utvecklas framöver.

Lämna ett svar