Så här blir bokomslaget!

Så här blir bokomslaget!

Så var det då dags igen att släppa ut hittills fördold info till allmän beskådan – så här ser alltså framsidan till min nya bok ut!

Omslag HQ

 

Jag måste säga att jag känner mig mycket nöjd med bildsättningen av bokens framsida. Jag hade funderat mycket kring hur man bäst kan illustrera bokens huvudtema att peka på de områden i samtiden där livets allra största skatter smulas sönder till ingenting, och började i höstas landa allt tryggare i att ovanstående kunde vara en bra och talande bild. Framför allt föll motivet på plats sedan min kära hustru övertygat mig och jag därefter övertygat förlaget om att ge boken titeln Guldet blev till sand

Med den gyllene ringen som till större delen begravts i sand vill jag peka på att det faktiskt finns en verklig skatten som trots allt finns där att nå, men att den hotar att helt dränkas i den  sand som den halvt dolts i. Med den nersjunkna ringen vill jag också förmedla en känsla av iver att göra allt vi kan för att återvinna livets stora skatter innan det är för sent.

Ytterligare en poäng med motivet är anknytningen till bokens undertitel att vi på flera områden – likt sanden – låtit det verkliga livet rinna ur våra händer. Men att skatten likväl finns där att försöka återvinna.

Vad gäller färger och typsnitt har vi klurat lite fram och tillbaka, men jag tycker att vi hamnat i en harmonisk helhet där sandmotivet går runt också till baksidan. Boken kommer att tryckas som inbunden med skyddsomslag, vilket också gett möjligheten att lägga ytterligare information på omslagets flikar.

Förhoppningen är nu förstås att omslagsbilden ska kunna kommunicera bokens budskap på ett tydligt sätt och locka till läsning. Vi planerar att använda ringen i sanden i allt material och alla arrangemang kring boken, och att bilden ska vara lätt att känna igen och komma ihåg.

Sammantaget känner jag mig mycket nöjd med omslaget, hoppas ni läsare gör detsamma – och att även insidan på boken ska motsvara förväntningarna. Jag vill hoppas och tro att den gör det.

Lämna ett svar