Sista artikeln i serien publicerad

Sista artikeln i serien publicerad

Igår onsdag gick så den sista artikeln i min serie om nutidsmänniskan och religionerna. Denna gång med försök till råd för den som vill förmedla evangeliet till människor i det multireligiösa landskap vi idag lever i.

Hela artikeln finns att läsa i Världen Idag. Kanske kan denna serie också få en fortsättning i annat tryckt format framöver, återkommer till det om så blir fallet. Här följer ett litet smakprov ur den sista artikeln, med exempel på en av de nycklar jag tror är nödvändig för att förkunna den kristna tron idag:

“Sanning och ödmjukhet Att göra tydliga sanningsanspråk är idag nästan att svära i den sekulära kyrkan. Men det är likafullt den väg vi måste gå för att fullgöra vår kallelse som kristna. Sanning utan ödmjukhet blir kall och oattraktiv. Ödmjukhet utan sanning blir å andra sidan meningslös och ointressant. Nyckeln ligger i att i ord och gärning förena båda två.

Uppdraget att gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar är stort och ofta svårt. Men vi behöver inte göra det själva. Om de första apostlarna kunde inleda detta enorma arbete kan också vi idag med Andens hjälp göra vår lilla men mycket betydelsefulla del.”

Lämna ett svar