Sprit för hela slanten

Sprit för hela slanten

Jodå, imorgon blir det idel spritkök till matlagningen. Jag ämnar mig ut i skog och mark med tält och pulversoppa med vår sistfödde pojk. VI har tagit som tradition att när man är åtta år så får man ta cykeln följa med pappa ut i obygden och övernatta med diverse skogsupplevelser. Så lillebror har väntat tåligt och förväntansfullt i flera år. Bara lillflickan kvar sen – om jag nu överlever en natt i skogen. (Hustrun är lite skraj för illvilliga utländska bärplockare men jag bedömer kanske inte den risken som särskilt överhängande.)

Min erfarenhet är att en sådan här upplevelse, om än inte av något dyrt eller särskilt storslaget slag, är ett minne att bära med sig genom livet för både barn och pappa.

Och jo, jag räknar nog med att T-spriten ska gå åt till matlagningen. Vi själva ska nog klara oss på varsin Festis.

Lämna ett svar