Ännu i lite chock efter Nyhem

Ännu i lite chock efter Nyhem

Jag håller fortfarande på att hämta mig från den smärre chocken över den alldeles väldigt stora åhörarskara som kom på min föreläsning om Tro och Vetenskap på Nyhemsveckans ungdomskonferens på lördagen. Jag hade väntat mig 20-30 mer intellektuellt intresserade besökare, men folket strömmade in och bör till slut ha uppgått till säkert 500 personer.

Det var sannerligen oväntat; jag var ärligt talat inte mentalt förberedd för att tala till en så stor skara, fick öka på kroppsspråket en del för att bättre nå fram till så många. Dessutom innebar stora scenen en lite krångligare teknisk lösning då jag fick lämna över Powerpointpresentationen till folket i den tevebuss som ordnade med webbsändningen. Men det gick vägen till slut det också.

Jag hann dock i mål på den överenskommet ganska korta föreläsningstiden och tycker att det dessutom blev en riktigt givande frågestund, där jag kanske inte lyckades fullt ut med att ge raka svar på alla frågor. Men jag upplevde att frågorna gav bra tillfälle att ge en fördjupning och angelägen ny vinkling på det jag sagt tidigare.

En av de mer ovanliga men uppmuntrande jämförelserna jag fått någonsin var en person som ringde på lördagskvällen och tackade så mycket för webbutsändningen som han upplevde inspirerande, och tyckte att jag i sätt att kommunicera framstod som kyrkans svar på statistikprofessorn och den engerande föreläsaren Hans Rosling. Ja, det får väl vara upp till andra att bedöma relevansen i den liknelsen. Men om jag skulle nå upp till hälften av Roslings inspirationskraft får man nog vara mer än nöjd! Jag hoppas dock att jag är något starkare än honom i engelskt uttal de gånger jag föreläser på engelska…

Inspelningen av föreläsningen finns att titta på hos Nyhemsveckans mötesarkiv. Jag lägger även med en länk på fliken med föreläsningar och debatter här på perewert.se.

Lämna ett svar