Börjar som opinionsbloggare hos Världen Idag

Börjar som opinionsbloggare hos Världen Idag

Idag måndag har jag glädjen att börja som fast skribent på Världen Idags nystartade opinionsblogg. Exakt vilken frekvens som jag och övriga fasta skribenter kommer att ha på skrivandet återstår att se, men det känns spännande att kunna vara med och på kort varsel ge färska kommentarer på aktuella frågor. Hoppas att den här satsningen på en opinionsblogg också kommer att bli läst och uppskattad av många. Dagen hade tidigare en ledabrlogg med ungefär samma upplägg, men den tycks vara saligen insomnad. En aktuell kristen opinionsblogg fyller dock ett relevant behov i samhällsdebatten, det vore roligt om den här bloggen också kan få fylla detta behov på ett vasst, men ändå varmt och sakligt sätt.

Just idag skriver jag en kort (Opinionbloggen kommer generellt att ha ganska snärtiga analyser med lite färre teckenantal än en vanlig ledare) analys av Hillary Clintons nyannonserade – och omstridda – kandidatur. Jag skriver:

“Samtidigt har den gångna mejlskandalen gjort att den motvilja mot henne som funnits hos många väljare har ökat ytterligare. Det finns knappast någon politiker som väcker så starka känslor som Hillary. I senaste mätningen var det 47% av väljarna som gillade henne. Men samtidigt var det 46% som tydligt ogillade henne. Redan nu är flera kampanjorganisationer i full gång med arbetet att öka den siffran. Ni kan räkna med att de nu kommer att ytterligare förstärka sina insatser.”

För hela texterna rekommenderas att du återkommer till Världen Idags opinionsblogg. Jag kommer inte att lägga ut texterna parallellt härhemma hos mig, utan isåfall göra som här, att jag skriver några rader och hänvisar till hela artikeln hos tidningen. Opinionsbloggen kommer dock inte att ha någon kommentarfunktion, utan diskussion om texternas innehåll sker lämpligen här eller annorstädes.

Lämna ett svar