Funderar framtid med Evangeliska Frikyrkan

Funderar framtid med Evangeliska Frikyrkan

I helgen har vi haft styrelsemöte med Evangeliska Frikyrkan på Götabro kursgård utanför Örebro. (Ja, jag vet att det är kortare att skriva EFK, men jag har börjat tycka att det känns mer hedersamt att benämna vårt samfund med dess fulla namn. “EFK” låter så opersonligt och är för gemene man lätt att förväxla med EFS.) Det är nu ett drygt år som jag har suttit med i samfundsstyrelsen, och det känns som att jag börjar begripa hyggligt väl hur det hänger ihop. Det är många trådar både i Sverige och utomlands som ska hållas ihop och tas beslut om. Mycket att läsa in sig på, och ingen baggis för familjen att pappa är borta över natt då och då. Men det är ett hedrande uppdrag att få stå med i ett så stort arbete som betyder mycket för många.

Vi hade flera samtal inför framtiden som jag nog tycker väcker en del förväntan. Vi har en viss tågordning, där viss information släpps en officiell väg framöver, så det är inte speciellt mycket sakinnehåll jag kan dela. Men en sak jag kan nämna är att jag känner en glädje och förväntan vad gäller ungdomsrörelsen inom samfundet, där vi som huvudstyrelse tillsammans med organisationen EFK Ung idag har haft samtal och tagit beslut tillsammans som känns väldigt lovande för oss som rörelse. Roligt!

Nu ska jag också försöka ta mig samman och få ihop det ulovade inlägget om det moraliska argumentet inom kort.

Lämna ett svar