Hur går det ikväll?

Hur går det ikväll?

Det är en lite underlig känsla det där att gå omkring i lördagsvimlet och känna sig som stormästare. Jag kommer ihåg det från när jag själv var med i Postkodmiljonären för några år sedan, hade svarat rätt på några frågor när mistluren ljöd för slutet på fredagens program, och som deltagande var man både under samvete och under kontrakt förbjuden att avslöja hur det skulle gå i nästa program fram tills sändningen hade gått. Men det kändes onekligen lite udda att känna sig som herre på täppan för åtminstone en liten stund.

Mina två elever Oscar och Hanna på Kungsgymnasiet går nog runt med just den där känslan idag. Några kanske känner igen dem på stan och tyckte de gjorde bra ifrån sig igår kväll fram tills de stod på 10 000:- och skolklockan ljöd, och undrar hur det ska gå för dem ikväll. Som en skarpögd tittare kunde notera travade programledare Rickard efter slutsignalen över till min kant, dags att ta chansen att fortsätta det filosofiska småprat vi inledde innan eleverna satte sig i tävlingssoffan. (Mina elever himlade vänligt med ögonen och tyckte “Det är bara så typiskt Per…”)

Jag tycker Rickard Sjöberg verkar vara en klart sympatisk person. Minns att jag läste hur han för några år sedan tog en paus i karriären och åkte ner till Afrika och hjälpte till att bygga ett barnhem eller något ditåt. Föredömligt att välja att kliva ur rampljuset för att hjälpa någon behövande!

Följ gärna programmet ikväll och se hur det går för våra duktiga ungdomar, vad deras stolte magister säger och hur det går när de ska ringa en lärare som jag kanske känner rätt väl!

Edit sen kväll:  Jamen visst var de duktiga, klartänkta och mogna, eleverna! Och för den delen, även hustrun, som ju fick agera livlina i fråga läraren. (Att hon sen hade kunnat Goethefrågan som eleverna klev av på som ett rinnanade vatten kan vi lämna därhän. Endast girigheten spinner vidare på de tankarna!) Av mina egna livliga samtal med programledaren blev ju faktiskt varenda sekund bortklippt i redigeringen. Nåväl, bättre förstås att fokus ligger på dem som faktiskt gjorde en egen prestation!

Lämna ett svar