Omdömen börjar trilla in

Omdömen börjar trilla in

Nu har då Sherlockboken varit släppt i knappt två veckor, och jag börjar så smått få in uppmuntrande tillrop från några som läst färdigt boken. Sådana omdömen är synnerligen spännande att invänta och få! I lördags hade jag också nöjet att sitta i en tevestudio och samtala både om böcker rent generellt, men också om Sherlockboken. Resultatet kommer om några veckor i en webb-teve nära dig.

Att ge ut en bok är annars lite som att gå havande, och efterfödseln så är man kanske i början lite nervös för om andra kommer att tycka att bebisen är söt. (Alla författare är naturligtvis precis som alla föräldrar övertygade om att just deras bebis… förlåt: bokverk… är oöverträffat i världshistorien.)  Nu har jag glädjen att kunna konstatera att omdömena har varit mycket upplyftande. Det är ju också det som gör att en bok kan hålla sig vid liv och växa i läsekrets, när människor läser och rekommenderar den till andra. I väntan på skrivna recensioner passar jag på att bjuda på två omdömen från de goda syskon och medarbetare i Guds rike som varit vänliga nog att vilja läsa igenom boken före tryckning och dela med sig av sitt omdöme:

”Inget mysterium förtjänar mästerdetektiven Sherlock Holmes skarpsinne bättre än Jesu död och uppståndelse. I Sherlock – fallet med den tomma graven friläggs fakta, återvändsgränder avslöjas och det historiska pusslet läggs bit för bit. Intelligent och övertygande visar Per Ewert att uppståndelsen stämmer med bevisläget. Tron på Jesu uppståndelse är inte andligt fluff; det är en välgrundad övertygelse rotad i historiska fakta. Tveksam? Då bör du slå följe med Sherlock och undersöka saken!”

Stefan Gustavsson, generalsekreterare för SEA samt författare till Skeptikerns guide till Jesus – om Jesu identitet och uppståndelse

 

”Per Ewert är redan en välkänd och respekterad författare bland många i svensk kristenhet. Därför var det inte utan en viss förväntan jag läste den här boken, och jag blev verkligen inte besviken! Jag tror att du kommer att ha svårt att sluta läsa när du väl stigit in i Sherlocks värld, där ett patos för sanningen kombineras med ett knivskarpt intellekt. Jag tycker mycket om boken och kan varmt rekommendera den!”

Hans Weichbrodt, präst och inspiratör i Oasrörelsen

Lämna ett svar