På väg till WilberforceAkademin

På väg till WilberforceAkademin

I afton och imorgon tar jag en tillfällig paus i valarbetet, sitter nu på tåget på väg till huvudstaden till en samling som känns alldeles fantastiskt spännande att få vara med på. Det är Svenska Evangeliska Alliansens utbildningssatsning WilberforceAkademin som denna helg slår upp dörrarna för första gången, och jag är inbjuden att delta som föreläsare.

Själva namnet Wilberforce är ju inspirerande i sig, det är ju han och rörelsen omkring honom som fått ge namn åt vår kristna tankesmedja Claphaminstitutet, inte minst på grund av hans outtröttliga arbete för människovärdet, i sin strävan att utplåna slaveriet och slavhandeln i det brittiska imperiet. Men jag glädjer mig också mycket över tanken bakom utbildningssatsningen – att utrusta unga vuxna för ett aktivt liv i samhället där de kan få redskap att i sitt yrkesliv kunna genomsyra många områden i samhället med kristna värderingar och grundsyn. I en skakig, hård och krigisk värld är det uppenbart att den rösten behöver finnas.

Så det ska bli riktigt spännande att få träffa kursdeltagarna och se hur vi kan få vara till hjälp och stöd i ett gemensamt och högst angeläget arbete. Förhoppningsvis blir det också någon möjlighet att återkomma med en liten bild av helgens äventyr.

Lämna ett svar