Publicerar ny tidning om Lewi Pethrus idag

Publicerar ny tidning om Lewi Pethrus idag

Då har jag den stora glädjen att kunna ta bladet från munnen och berätta vad jag haft som huvudsakligt arbetsprojekt under sommaren. Under många sena kvällar i förtält och andra julilokaliteter satt jag och läste och skrev så tangentbordet glödde om Lewi Pethrus – den svenska pingströrelsens informelle grundare och obestridde ledare under mer än ett halvt sekel.

Det är tidningen Världen Idag som ger ut den 40-sidiga tidningen som bilaga i papperstidningen under titeln “Arvet från Pethrus”. Och det är just avsikten, att se vilket arv han lämnade efter sig, för att också vi ska ta tillvara inte bara det han skapade, byggde och förvaltade – utan också lära något av Lewi Pethrus verk. För mig som skribent var det otroligt inspirerande att jobba med denne man, hans livsverk och dådkraft. Skaffa och läs gärna bilagan du också, jag hoppas och tror att den ska kunna inspirera även dig så som den inspirerat mig.

Jag kommer säkert att även här på bloggen återkomma med någon djupdykning i något av det som slagit mig under arbetet. Men i nuläget kan jag andas ut och glädja mig över ett skrivverk som jag känner mig stolt över – och ett livsverk som hela Sveriges kristenhet kan vara stolt över.

Edit: Tidningen finns nu också som blädderbar pdf-version här nedan.

Lämna ett svar