Släpper ny bok den 5 maj!

Släpper ny bok den 5 maj!

Framsida lutad

Då kan jag alltså med glädje berätta att jag den 5 maj kommer ut med en ny bok med titeln “Till vem skulle vi gå? – En guide till nutidsmänniskan och religionerna” Boken är en reviderad och utbyggd version av den artikelserie jag hade på Världen Idags kultursida i höstas, och som nu ges ut som bok.

Som ni märkt tidigare har jag en förkärlek för att använda välkända citat som boktitlar. Två gånger har jag lånat formuleringar från kända ateistiska textförfattare, en tidigare gång från en person i Jesu närhet (Pilaus ord “Ecce Homo – Se människan!”), något som jag väljer även denna gång. Som omslaget indikerar handlar denna bok alltså om de icke-kristna religionerna och livsåskådningarna i samtiden, men med korset som den bakgrund som kanske också kan kasta ljus över resten av tillvaron.

Jag hoppas att boken ska kunna bli till både upplysning och vägledning för både alla som funderat och funderar kring den retoriska fråga som Petrus ställde när Jesus ställde sina lärjungar inför den konkreta valmöjligheten att faktiskt lämna sin Mästare och eventuellt söka en annan livsväg. Vad innehåller och undervisar de övriga religioner och livsåskådningar som erbjuder sina svar på livsfrågornas marknadstorg? Och hur kan församlingar och enskilda kristna förhålla sig till dessa? Min önskan är att denna lilla bok ska kunna bli en god guide för den som bättre vill kunna förstå vår omvärld och förmedla sin egen tro till människor som ställer sig samma fråga som Petrus – Till vem skulle vi gå?

Lite mer om boken hittar du på denna flik här på min hemsida. Som ni ser jag har fått stuva om lite grann här på sidan i samband med att jag lagt ut den nya boken. Jag ska försöka få ordning även på några återstående estetiska detaljer för bästa överblick. (Återkom gärna med synpunkter på detta, den som vill.) Boken finns till försäljning i bokhandeln och på nätet från den 5 maj, men kan redan nu förbokas i bokhandeln här på perwert.se Leverans sker sedan på nämnda datum. Hoppas innehållet kan få falla i god jord!

Lämna ett svar