Socialstyrelsen rekommenderar

Socialstyrelsen rekommenderar

Nå, jag vet inte om den statliga Myndigheten utfärdar så värst många offentliga rekommendationer längre. Men såhär i hemmets trygga vrå hinner jag komma ikapp sådant jag missat och kan passa på att rekommendera. Jag vågar vara så frimodig att jag länkar till Dagens recension av Guldet blev till sand. Även här blir jag ödmjukt stolt över de varma orden:

“…Ja, hela boken är en förkunnelse som pekar på att evangeliet om Jesus Kristus erbjuder nutidsmänniskan något annat än att surfa på tidens trender.

I boken ”Guldet blev till sand” har jag mött en mycket insiktsfull och varmt troende författare som, på ett språk som kan nå nutidsmänniskan, visar att det finns en väg bort från ytlighetens förbannelse till den kristna trons enkla livsstil och trygghet. Jag har läst en väckelsebok – fri från floskler – som berört mig. Tack för det!”

Jo, det börjar kännas som att jag trots allt har lyckats ganska väl med att hitta den samtidsanalys och den ton jag eftersträvat. Jag ska försöka hinna lägga en länk på recensionssidan så snart jag hinner. Du vanlige läsare som inte är kulturskribent får gärna skriva en kommentar på nämnda sida med just dina synpunkter på boken!

En annan sak jag vill rekommendera är det seminarium med titeln “Är religiösa ständpunkter tillåtna i politiken” som vi i Claphaminstitutet anordnade i Almedalen (jag var ju själv utomlands och kunde inte delta) och som går att se via länken ovan. Märk speciellt den talande diskussionen mellan Stefan Gustavsson och Omar Mustafa/Peter Weiderud mot slutet av seminariet.

Apropå Clapham, se gärna även vår direktor Tuve Skånbergs välskrivna analys av nyateismens alltför höga anspråk på SvD Brännpunkt idag.

Ja, det var måltidsförslagen för dagen – håll till godo!

Lämna ett svar