Surrealistisch – aber nett!

Surrealistisch – aber nett!

För den som eventuellt undrat om jag gått under jorden här i påsk så kan jag meddela att det har jag inte. Jag har däremot åkt med familjen på påskresa till nordtyskland. Det finns mycket gott att säga om kristendomens mycket naturligare roll i samhälle, stadsliv och massmedia i Tyskland, och vi gladdes åt den varma och lite mer rofyllda atmosfären där på kontinenten. Men en sak är vi bättre på i Sverige: Internetuppkoppling. Det är viktigt i Tyskland att det finns, men om det funkar är uppenbarligen lite mindre angeläget…

Nerresan blev dock av det tidigare nämnda surreal – but nice-slaget. Min kära hustru Therése hade utifrån sin kompetens som skolkurator med mera hållit i pennan i ett debattinlägg som kom i Expressen samma dag som vi åkte. Artikeln berörde RFSU:s nya rent gräsliga utbildningsmaterial där de vill tvinga 13-åringar att se och efteråt diskutera innehållet och samspelet i explicita sexscener. Otroligt märkligt, för att uttrycka sig milt. Att vi har frågan levande på vårt bord är också en del i att jag och frun tillsammans med NfS – Nätverket för Sexualitet och Samlevnad håller på att arbeta med ett nytt läromedel i samlevnadsundervisning för högstadiet och gymnasiet. Mer om detta kommer med säkerhet senare i vår.

Nå, debattinlägget tog rejäl skruv, och har just nu delats över 6000 gånger. Jag tror aldrig, trots min betydligt större vana på debattområdet, har haft en artikel som delats så mycket, så det är uppenbart att frågan berör. På väg ut ur landet hörde så Studio Ett i P1 av sig och ville ha med hustrun i direktsänd debatt mot RFSU. Jodå, det skulle väl gå att ordna på något vis, även om vi var på resande fot. Men med färjeförseningar och diverse annat föll det sig inte bättre än att debatten råkade gå av stapeln medan vi var på båten mellan Rödby och Puttgarden. Frun fick försöka hitta lite halvro i ett hörn på båten, medan jag fick försöka hålla undan barnen, allt medan styv kuling gick över Östersjön och åtminstone jag hade svårt att klara sjösjukan. Sen under själva direktsändningen bröts dessutom telefonförbindelsen! De lyckades dock ringa upp igen, men det var onekligen en synnerligen udda debattupplevelse. Jag har själv suttit i direktsända radiodebatter, men då i lugn och ro i en radiostudio… Hon är allt duktig, min kära fru!

Nå, efter ankomst fick vi dessutom försöka balansera på den mycket slaka internetlina som fanns och försöka få över en slutreplik i Expressen efter att RFSU svarat (sammanfattning: Goddag yxskaft).

Sen – tog vi påskledigt. Ein bisschen surrealistisch – aber trotzdem ziemlich nett.

Lämna ett svar