Tycker om politik (betoning valfri)

Tycker om politik (betoning valfri)

Det är härligt att vara igång med Oasmöte i Idrottshuset i Jönköping och få vara med och arbeta och ta del av atmosfären och gemenskapen med allt Guds folk! De möten som varit hittills under konferensen ser du här. På den länken ligger också några korta inledande intervjuer med några av medarbetarna, inklusive undertecknad och min fru.

Under tiden som Oasmötet kommit igång kommer samtidigt texter som jag nästan hunnit glömma bort i hastigheten, där båda råkat få ett politiskt fokus. Jag har idag en ledare i Världen Idag där jag valde det lite udda greppet att fundera över hur det skulle kunna se ut om den rimligen alldeles uttröttade Alexis Tsipras skulle få ett inbjudningsbrev att ta en stunds semester i vårt norra land. Kanske såhär? Lite satir kan vara uppfriskande ibland – både för läsaren och för skribenten…

Jag ser också att en analyserande artikel om religionens betydelse i det förestående amerikanska presidentvalet som en journalist bad mig ge några intervjusvar till för över en månad sedan till slut ramlade in i Dagen idag. Nu har det förstås hunnit rinna lite vatten under broarna sedan jag svarade på de där intervjufrågorna. Bland annat har ju Donald Trump skaffat sig en del medieutrymme genom att säga ett antal inte så jätteförståndiga saker. Det vore nog bäst för alla parter om han föll av kandidattåget ganska snart. Annars riskerar han att bli det som Lars Ohly blev i valet 2010 – det vill säga ett bra vallokomotiv för det motsatta laget, genom att lyckas skrämma bort fler väljare än han lockar.

Det kommer hursomhelst att bli en spännande resa fram till presidentvalet i november 2016.

Lämna ett svar