Frid och fred

Frid och fred

Det har varit en synnerligen hektisk helg här, med tolkning av fyra möten med amerikanske förkunnaren Marc Dupont. Det var givande möten – bör gå att inom kort se i efterhand på Kungsportens hemsida. Men det är likväl mentalt och emotionellt ganska utmattande att tolka, inte minst i slutet av möten där det ofta blir mer intimt med bön och personliga tilltal. Där får man förstås inte göra bort sig, meningen är ju att tolken enbart ska fungera som en kanal som låter samma budskap komma fram, fast på ett annat språk. Men jag hoppas att det ändå gick väl så att budskapet gick fram som det skulle. Därefter har vi varit på resa till Skåne och födelsedagsfirande i familjen. Först nu sen måndagkväll börjar jag pusta ut lite grann härhemma igen.

En del av budskapet i helgens möten handlade om Jesajas profetia om den kommande Messias, fridsfursten. Det påminner mig om i fredags kväll när jag tog lite paus, släppte tolkandet till någon annan och gick på fredskonsert i Nässjö kyrka, där vår mellanpojke var med och spelade trumpet. Det slängdes ibland in en aning politisk vänstervridning som var aningen störande, men om man blundade för det var det vackra stycken. I åtminstone mitt tycke fick kvällen också sitt klimax i ett potpurri från Les Misérables. Jag tror jag skrev av mig en del känslor precis när jag startat den här nya bloggen ifjol efter att ha sett musikalfilmen på bio. Jag var inte riktigt beredd på smärtan och  skönheten i filmens avslutning, och den grep mig mycket. Jag har sedan också använt den här avslutningen som avslutning när vi varit ute och hållit föreställningar kring Guldet blev till sand. Musiken talar sitt sköna språk, men när vi lägger till texten fångas något av det största av hopp.

Do you hear the people sing
Lost in the valley of the night
It is the music of a people
Who are climbing to the light

For the wretched of the earth
There is a flame that never dies
Even the darkest night will end
And the sun will rise.

They will live again in freedom
In the garden of the Lord
We will walk behind the plough-share
We will put away the sword
The chain will be broken
And all men will have their reward!

(…)

Först där finner vi den verkliga freden. Vi når den ännu inte. Men när vi vågar skåda bortom slöjorna och skymta den världen på andra sidan – o, vilken syn!

Lämna ett svar