Här och där

Här och där

Just nu i oktober går jag in i höstens mest intensiva period. Det märks både i tal och skrift. Idag hade jag käslan av både glädje och allvar, när jag fick en artikel om dödshjälp publicerad i Svenska Dagbladet. Det är ett ämne som vi i Claphaminstitutet haft anledning att återkomma till tidigare, och vi kommer säkert att behöva göra det igen, tills de i vår tid helt orimliga kraven på avsiktligt dödande i sjukvården förhoppningsvis har tystnat helt.

I förrgår blev det amerikanskt fokus på min ledartext i Världen Idag, med inriktning på University of Virginia, och deras märkliga beslut att alla elever förväntas meddela med vilket pronomen de önskar bli tilltalade. Som det ser ut nu lutar det åt att det blir USA-tema även kommande måndag. Ni kan säkert gissa vilket aktuellt tema det kan bli då…

Sedan. lite mer i skymundan, figurerar jag också som gästskribent på Svenska ApologetikSällskapets blogg. Det blir i första hand tidigare publicerade texter där, jag har inte riktigt tidsmässigt utrymme att skriva nytt material där. Mn förhoppningsvis kan det vara av intresse och till inspiration ändå. Min text där den här veckan handlar mycket generellt om vikten av att försvara tron.

Det vill till att man försöker hålla huvudet kallt och hjärtat varmt under veckor där hjulen snurrar verkligt fort. Jag hoppas jag får ha Guds nåd att klara den balansen framöver. Det är verkligt engagerande uppdrag jag har förmånen att stå i, men det är samtidigt lätt att bränna på för hårt både gentemot andra och sig själv.

Om någon skulle vilja bevista de samlingar där jag medverkar i föreläsning eller predikan får gärna titta på mitt nu uppdaterade reseschema, där framgår var jag medverkar under oktober-november. Väl mött i tal och skrift!

Lämna ett svar