Jag är rik!

Jag är rik!

Jodå, jag tycker det gick väl att predika i min uppväxtförsamling i Skåne tidigare idag. Och min lågstadiefröken kom minsann också. Hon verkade tycka jag klarade mig anständigt, hon köpte en bok efteråt iallafall…

Som jag tar upp i ett av kapitlen i Guldet blev till sand talade jag utifrån församlingsbreven i Uppenbarelseboken, med fokus på breven till Laodicea respektive Smyrna. Man kan lugnt säga att de hade ganska skilda förståelse av begreppet rikedom och fattigdom. Via sociala medier fick jag nu ikväll som av en händelse syn på den tankeväckande sajten Global Rich List där det blir alldeles väldigt tydligt hur rika du och jag är i förhållande till resten av världens befolkning. Jag kanske må tjäna lite mindre pengar i månaden jämfört med vissa andra, men vad spelar det för roll? Jag är rik! Och det på mer än ett sätt.

PS: Jag har fått för mycket spam i kommentarerna här på nya bloggen, och har följt rådet att installera Disqus som kommentarfunktion. Hoppas det ska funka redan från början, hör gärna av er på ett eller annat sätt om det strular så får jag försöka fixa efter bästa (vilket kanske inte är överhövan stor i sammanhanget) förmåga.

 

Lämna ett svar