Judehatet fortsätter

Judehatet fortsätter

Det skär i hjärtat när man tänker på vår omvärld just nu. Både inför det våld och lidande som utspelas i Ukraina, där den fulla vapenvilan tycks ha förutsägbart svårt att infinna sig. Eller i Nigeria, där valet fått skjutas upp på grund av Boko Harams härjningar och mördande. Eller, som nu senast, efter det senaste tragiska terrordådet i Köpenhamn, där extremismen spred död ytterligare närmare våra gränser.

Inte minst tragiskt är det naturligtvis att än en gång inriktade mördaren sig direkt på att döda judar, just på grund av att de är judar. Knappast kunde någon drömma att 70 år efter Förintelsen hotas det judiska folket i Europa inte bara av allmänna trakasserier, vilket hade varit illa nog. De lider under direkt hot till livet. En motrörelse till detta antisemitiska hat måste fortsätta, och måste tydligt förstärkas. Lågmäldheten hos centrala tyckare efter dådet i Köpenhamn är förskräckande och väcker allvarliga frågor.

För dig som missade mitt magasin “Judarna i Europa” härom veckan går tidningen ännu att beställa hos Världen Idag. Jag tror den kan ge värdefullt perspektiv och belysning av ämnet. Jag har också några strönummer för den som vill beställa, använd då mail[snabel-a]perewert.se

Lämna ett svar