Människa – hur ska vi skydda dig?

Människa – hur ska vi skydda dig?

Jag sitter ikväll och känner mig omtumlad. Hur kan man förstå den ondska som skär halsen av människor bara för att de bekänner Jesus som Herre? Hur kan man förstå engagemanget bakom dessa som söker upp och dödar judar, enbart på grund av att de är judar? Dessa ogärningsmän värdesätter inte livet för vare sig sina offer eller för sig själva. Deras mål är att kämpa ner allt motstånd tills dess att deras dödliga ideologi triumferat, oavsett hur många liv som spills på vägen.

Samma kväll sitter jag också och lägger sista handen vid första tillfället för min föreläsning “För livet i tiden – Ett försvar för livet från början till slut”, som blir imorgon kväll, askonsdag. Det kan tyckas motigt att dra ut till försvar för livet i en värld där det utsätts för hot både från terrorister och från ett bekvämt och självcentrerat västerland. Båda menar de att annat går före människolivets okränkbarhet. Det kan ibland vara tungt att höja sin röst i det läget. Men vi måste. För de svagastes skull som inte själva förmår höja sina röster.

Du som till din församling eller organisation vill ha den här föreläsningen, hör gärna av dig, så kommer jag gärna på besök till er också.

Lämna ett svar