Kommentarfunktionen påkopplad igen

Kommentarfunktionen påkopplad igen

Jag hade ju i höstas en invasion av spamkommentarer som jag hade väldigt svårt att värja mig för, så jag stängde därför av kommentarfunktionen, vilket naturligtvis gör en sådan här blogg lite mer monologisk än jag annars önskat. Nu har jag försökt göra mitt bästa för att täppa igen en del av de luckor som skräpet tycks ha kommit in igenom, och har nu också lyckats få bort de över 20 000 spamkommentarer som låg och skräpade på kistbotten. Då rök tyvärr samtidigt också alla vanliga, mänskligt genererade kommentarer också. Vi får leva med det, helt enkelt. Men nu hoppas jag att problemet ska vara avhälpt, så jag försöker härmed koppla på kommentarfunktionen här igen.

Jag noterar att trafiken här, trots den mycket enväga kommunikationen tycks ha ökat en del under tiden. Igår tror jag var något slags all time high med 3500 besökare. (Annars tycks det i nuläget ligga på kanske 150 besökare per dag.) Så jag ser fram emot att förhoppningsvis slippa undan några fler virtuella virusattacker framöver, och att vi ska kunna koppla på ett gott samtal här under kommande dagar. Välkomna åter!

Lämna ett svar