Start för ny artikelserie!

Start för ny artikelserie!

Idag tänkte jag alltså släppa nyheten att det nu är dags för premiär av den artikelserie jag blivit ombedd att skriva i tidningen Världen Idag under hösten. Det enda kruxet med att jag lovade att släppa nyheten just idag är att artikelserien i sista stund sköts upp från tänkt datum – idag – till nytt startdatum som är måndag. Så kan det gå när redaktörer och redigerare råkar prata förbi varandra lite grann.

Artikelserien går under arbetsnamnet “Nutidsmänniskan och religionerna” och är tänkt att behandla det religiösa landskapet på 2010-talet i världen i allmänhet och Sverige i synnerhet. Vi börjar med en översikt, för att sedan göra ett antal nedslag i de religioner och livsåskådningar som utöver kristendomen fått störst spridning i vårt samhälle. Artikelserien är tänkt att bestå av sju artiklar, möjligen åtta, med ett intervall av cirka en artikel i veckan.

Men själva inledningsartikeln får intresserade tidningsläsare alltså vänta med att få del av till måndag. Då tänkte jag även göra som jag brukar, lägga med några rader som teaser här på bloggen. Välkomna åter!

Lämna ett svar